Počela tradicionalna Božićna škola sportova u Pirotu

06/01/2015 17:16

Počela tradicionalna Božićna škola sportova u Pirotu

Počela je deveta “Božićna škola sportova” u Pirotu. Ovo je jedinstvena manifestacija u Srbiji kroz koju prođe više od 3.000 dece za deset dana.

Učenicima pirotskih škola u ponudi je 55 besplatnih programa koje organizuje Sportski centar, a program je finansiran od strane Opštine Pirot i kompanije “Tigar Tajers”.

Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević kaže da deci treba samo pružiti priliku i napraviti im uslove i oni će to prihvatiti. – Mi smo deci skromno spremili 55 programa i deca su se odazvala, vole to – dodao je Đorđević.

Nisu se sva deca još odlučila na koje će sportove ići ali većina i devojčica i dečaka je već odabrala aktivnosti koje žele u okviru ovog programa.

Novina ove godine je klizalište koje je montirano u centru grada, a zainteresovanost za ovaj sport je velika.

– Na klizalištu je super, družim se sa drugarima, lepo provodim raspust ovde. Naučila sam da radim piruetu i još neke stvari. Božićna škola je nešto najlepše što imamo preko raspusta – rekla je jedna od učenica.

Deci u Pirotu je omogućeno da zimski raspust provedu aktivno, družeći se međusobno na raznim radionicama, u kolektivnim i pojedinačnim sportovima.

“Božićna škola sportova” obuhvata 55 programa i traje dve nedelje.

Izvor: RTS

 

06/01/2015 17:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga