Hit aplikacija – prestigla Twitter!

03/06/2016 12:37

Hit aplikacija – prestigla Twitter!

Među najpopularnijim društvenim mrežama svakako se nalaze Facebook, Instagram i Twitter, a kada su u pitanju aplikacije za dopisivanje – ističu se Viber i WhatsApp.

Međutim, u poslednje vreme vođstvo kada je u pitanju dopisivanje preuzima aplikacija Snapchat – koja postoji već oko pet godina, tačnije – od 2011. godine.

Iako ima duži staž – ona je postala popularna tek u poslednje vreme, a sada je dnevno koristi više od 150 miliona korisnika.

Ova cifra je dovoljna da pokaže očiglednu prednost u korišćenju u odnosu na Twitter, koji ima za oko 15 miliona manje korisnika dnevno.

snapchat

Snapchat dnevno koristi više od 150 miliona ljudi

Ipak, Snapchat nije svima omiljeni, a očigledno je da ovu aplikaciju koristi mlađa populacija, koja je otkrila sve prednosti koje ona nudi.

Vremenom je Snapchat proširio opcije koje nudi svojim korisnicima, koji sada, preko ove aplikacije mogu i da igraju igrice.

Iako Twitter postoji duplo duže, njegova popularnost je bila najviša na početku, kada je ubrzo po osnivanju postao druga najveća društvena mreža – posle Facebook-a.

Međutim, razvijanjem i porastom drugih aplikacija, kao što je Instagram, Messenger i WhatsApp, Twitter je polako počeo da gubi svoje korisnike.

Upravo obrnuto je tekao razvoj aplikacije Snapchat, koja je vremenom postajala sve popularnija, pa je tako pre pola godine imala posetu od 110 miliona korisnika dnevno, da bi taj broj sada iznosio više od 150 miliona.

Da li ste i vi deo ove brojke? 🙂

03/06/2016 12:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga