Ubrzajte rad svog mobilnog telefona!

22/08/2017 16:13

Ubrzajte rad svog mobilnog telefona!

Svima se desilo da su nam se “pametni telefoni” usporili, a IT stručnjaci, na našu sreću, dali su nam precizna upuststva kako da ih ubrzamo.

Ukoliko koristite iPhone, koji se usporio, rešenje se krije u “power tasteru”. Zadržite ovo dugme dok se ne pojavi ekran za odjavljivanje iOS sistema i gašenje iPhone-a. Onda, umesto da ga ugasite ili resetujete stisnite HOME taster i držite ga stisnutim nekoliko sekundi. Na ovaj način, resetovaćete RAM memoriju iPhone uređaja i očistiti je od skrivenih i dalje aktivnih aplikacija u pozadini.

I kod Android telefona postoji vrlo brz trik koji će vam, kroz Developer Options, omogućiti da sredite tri najčešće opcije koje „koče“ brz rad Android telefona.

Pprvo je potrebno aktivirati “Developers Options”, koji će se pojaviti u “Settings” meniju. Idite na sam kraj “Settings” liste i potražite meni “About”. Kad uđete, pronađite “Build number” informaciju i dodirnite je sedam puta.

Nakon sedmog puta, videćete obaveštenje “You are now a developer!”. Aktivirali ste “Developers Options” meni. Kliknite “Off” slajder gore desno, da pređe u “On”. U menijima “Window animation scale”, “Transition animation scale” i “Animator duration scale” isključite animacije odabirom “Animation Off” ili ih podesite na “0.5X” vrednost.

22/08/2017 16:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najnoviji
najstariji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Г0ксијевић
4 godine ranije

Свака Вам част народе!!! Од милион сличних линкова које сам до сада прегледао, ово је ПРВИ где стварно има човек нешто корисно да проба и евентуално постигне, а све остало што до сада видех су обичне корисничке глупости… ЖИВЕЛИ!!!

Pretraga