Učenici ETŠ u Zemunu više ne koriste sveske i olovke

02/02/2015 17:44

Učenici ETŠ u Zemunu više ne koriste sveske i olovke

Elektrotehnička škola u Zemunu ima digitalnu učionicu koja, umesto klasične table ima pametnu elektronsku tablu.

Kako bi predavali, nastavnici ove škole prvo su morali da prođu posebnu obuku.

Kompanija “Samsung” opremila je ovu školu najsavremenijom tehnologijom koja omogućava učenicima da nastavu prate preko tablet računara i da domaći dobijaju mejlom.

Pametna učionica se, prema rečima direktora Elektrotehničke škole “Zemun” Đurađa Banjca, koristi za nastavu svih predmeta, ali najviše za one stručne.

– Predavanje je sačuvano u tabletu i nastavnik ga prikazuje na velikom ekranu uz pomoć “ol šer” tehnologije – rekao je Banjac i dodao – Kada đaci rešavaju zadatak, profesor u svakom trenutku i za svakog đaka može da vidi dokle je stigao. Programom je ograničeno vreme za izradu testova i posle isteka se automatski prekida, tako da učenik ne može više ništa da doda. Profesor može da vidi koliko je đaka tačno rešilo zadatak, koliko je pogrešilo, kao i koliko njih nije ni pokušalo da uradi.

Najnovija tehnologija koja se nalazi u “pametnoj” učionici “ne dozvoljava” ni jednom učeniku da ne pazi na času. U svakom momentu nastavnik može da primeti da li su svi učenici skoncentrisani na nastavu, a oni koji nisu – na ekranu svog tablet računara moći će da pročitaju – “molimo za pažnju”.

zemun-pametna-ucionica

Učenici nastavu prate preko ekrana na svojim tablet računarima

Svaki učenik dobija domaći na mejl adresu, a zadaci sa odgovorima šalju se nastavnicima. Najsavremenija učionica u Elektrotehničkoj školi “Zemun” ima 30 tablet računara.

“Pametna” učionica ove škole predstavljena je na međunarodnoj konferenciji “Digitalne tehnologije u nastavi i nastava budućnosti” u Briselu.

Izvor: Novosti

Foto:  P. Milošević

 

02/02/2015 17:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga