Preduzetničko obrazovanje u školama

26/11/2014 14:36

Preduzetničko obrazovanje u školama

Kroz program organizacije Dostignuća mladih u Srbiji, osnovci i srednjoškolci imaju priliku da nauče kako funkcioniše malo preduzeće, odnosno da nauče kako da ga osnuju, da osmisle proizvod, a zatim ga plasiraju na tržište i prodaju.

Ovakav program je izuzetno bitan jer se o tome ne uči mnogo na časovima, rekao je ministar Verbić.

On je na ovom skupu dodao da su nam veoma potrebne vannastavne aktivnosti na kojima se razvija preduzetnički duh, kao i da u tom projektu vidi posvećene nastavnike, ali i učenike željne da nauče kako preduzeća funkcionišu.

Ministar je izrazio želju da u skorije vreme taj projekat da rezultate i da treba da se obuči što veći broj nastavnika, ali i da je potrebna i veća podrška poslodavaca, jer škole bez njihove pomoći neće to moći same.

Darko Radičanin, direktor nevladine organizacije “Dostignuća mladih u Srbiji” izrazio je zadovoljstvo što je ministarstvo prepoznalo važnost preduzetničkog obrazovanja u školama.

On je rekao da su učeničke kompanije veoma važne jer se na njima uče buduće generacije da budu spremnije za poslovni svet koji ih očekuje u budućnosti.

Bitna je i uloga roditelja koji treba da podstaknu decu da se bave takvim stvarima u školama, rekao je Radičanin i dodao da je ova organizacija prisutna u više od 85 opština u Srbiji, a da otvorena vrata za priključenje programu ima 260 škola.

Izvor: Blic

26/11/2014 14:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga