Pri kraju obnova svih škola u Obrenovcu

12/11/2014 10:58

Pri kraju obnova svih škola u Obrenovcu

Nakon poplava započeta je obnova svih škola u Obrenovcu, međutim ni posle dodatnog roka, radovi u jednoj od sedam škola nisu još gotovi.

Nadležni tvrde da su razlog tome dotrajale instalacije i obećavaju da će radovi biti gotovi u sledećih nedelju dana.

Vesna Ješić, direktorka osnovne škole “Posavski partizani” kaže da njihovom strpljenju polako dolazi kraj, i da se jedva čeka iduća nedelja i kraj radova u školi, kako bi se nastava vratila nekom normalnom ritmu.

Škola “Posavski partizani” jedina je škola u Obrenovcu koja još nije obnovljena. Iz tog razloga đaci već dva i po meseca pohađaju nastavu u tri smene, što tvrde da im najteže pada.

Istekla su već dva roka za završetak radova, a trećeg neće biti, tvrde nadležni. Radove u ovoj školi usporile su zastarele instalacije, pa je zato od Evropske unije zatražen dodatni rok i još sredstava.

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac izjavio je da su radovi izvedeni kvalitetno i da nije suština trkati se sa vremenom, te da je do kraja ostalo nekoliko dana ili pak sati.

Ono što je bitno je da se deca vrate u kvalitetan prostor za učenje, da se ne pojavi buđ ili vlaga nakon nekoliko dana, rekao je Čučković.

Sredstva za obnovu svih škola dobijena su od Evropske unije, a iznos je bio oko milion i sto hiljada evra.

Izvor: RTS

12/11/2014 10:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga