Rešene žalbe učenika, čekaju se konačni rezultati

22/06/2017 10:27

Rešene žalbe učenika, čekaju se konačni rezultati

Nakon polaganja male mature i objavljivanja preliminarnih rezultata, učenici su imali priliku da podnesu žalbe na bodovanje, nakon čega će biti objavljeni i konačni rezultati.

Konačni rezultati se sastoje od svih bodova koje je učenik dobio na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda, ali i na polaganju sva tri testa u okviru male mature. Učenici koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima u osmom razredu dobijaju dodatne bodove.

Najviše što jedan učenik može imati bodova je 100, od kojih je 30 nosila mala matura, dok je 70 maksimalan broj bodova koje učenik dobija na osnovu uspeha u školi.

Pročitajte i: Koja srednja škola je najbolja za mene?

U upisnu trku učenici ulaze sa bodovima koji će biti objavljeni u petak, 23. juna, a nakon konačnih rezultata pred učenicima je vikend za popunjavanje i predaju liste želja.

Kalendar upisa u srednje škole 2017

Kako se popunjava lista želja?

Popunjavanju i predaji liste želja, pored učenika, mora prisustvovati i jedan od roditelja ili staratelja koji će se potpisati na ispravno popunjenu listu želja.

U ovom video uputstvu saznajte sve što je važno za pravilno popunjavanje liste želja na osnovu koje će učenici biti raspoređeni po srednjim školama, a nakon toga i upisani:

 

 

22/06/2017 10:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga