10 najpopularnijih video-igara svih vremena

29/09/2017 15:49

10 najpopularnijih video-igara svih vremena

Od davne 1958. godine do danas, put video-igara bio je dugačak i uspešan, a danas možemo da uživamo u bezbroj različitih verzija za svačiji ukus. U nastavku, pogledajte koje su to najpopularnije video-igre ikada.

„Doom“

Kada je pojavila ova igra, već tada bila je ispred svog vremena. Iako nije bila prva igra u kojoj se pucalo, svakako je postala jedna od najpopularnijih, a tome je pridonela i odluka da se organizuju popularni „deathmatch-evi”. Zbog toga, ova igra je po popularnosti na 10. mestu.

„Super Metoid“

Takođe poznata kao „Metroid 3“, ovu igru lansirao je Super Nitendo Entretainment System 1994. godine. Od tada, igra se razvijala, a 2003. godine ušla je na listu najboljih igara svih vremena.

„Metal Gear Soild“

Ovu igru osmislili su dobri ljudi iz kompanije Konami Computer Entertainment 1988. godine. Pored sjajno odrađenih scena i glasova, igra je postala popularna zbog dobro osimšljenih likova i ideologije. Prodata u preko šet miliona kopija, MGS je inspirisao i radio drame, stripove i romane.

„Street Fighter II: The World Warrior“

Ova borilačka igra prvo je lansirana 1991. godine, a mnogo puta dosad je poboljšavana. Za samo tri godine, ovu igru igralo je preko 25 miliona ljudi, a prodata je u preko 14 miliona kopija.

„Call of Duty 4: Modern Warfare“

Interaktivna igra, prepuna odličnih scena, objavljena je 2007. godine, a do maja 2009. godine, prodata je u 13 miliona kopija.

„Sid Meier’s Civilization”

Napravili su je  kreativci iz kompanije “MicroProse” 1991. godine, a igra se bazirala na pravljenju imperije koja mora da odoli zubu vremena. Iako nije postala popularna kao “Sims City”, igra je prodata u preko 8 miliona kopija za sedam godina.

“Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day!”

Iako nije stvorena isključivo za rekreaciju i zabavu, ova igra postala je popularna zbog mnogobrojnih puzli, logičkih zadataka i matematičkih zavrzlama. Prodata je u preko 18 miliona primeraka.

“Need for Speed”

Na počasnom trećem mestu nalazi se NFS, najuspešnija trkačka igra, prodata u 100 miliona primeraka.

“Donkey Kong Country”

Napravljena 1994. godine, ova igra je postala poznata u celom svetu, a prva je koristila 3D efekte u video-igrama.

“Pac-Man”

Konačno, prvo mesto pripalo je Pac-Man igri. Nastala 1980., postala je deo pop culture i dovela do prodaje brojnih drugih “pac-man” proizvoda. Do 1990. godine, ova igra zaradila je 2,5 milijardi dolara.

29/09/2017 15:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga