8 najčešćih grešaka pri nanošenju maskare

13/03/2020 13:19

8 najčešćih grešaka pri nanošenju maskare

Maskara je često glavni proizvod šmike bez koje ne možemo. Ali ipak, mnogi od nas imaju turbulentan odnos sa tom malom crnom bočicom. U daljem tekstu pročitajte koje su to najčešće greške pri nanošenju maskare koje pravimo svakodnevno:

  • Koristite maskaru stariju od 6 meseci

Sve što dolazi u kontakt sa vašim očima mora da se proverava i obnavlja redovno. Nemojte da zadržavate maskaru koju ste otvorili pre više od 6 meseci.

  • Uvijate trepavice posle nanošenje maskare

Početnička greška (ali je oprostiva). Uvijač za trepavice mora da se koristi PRE nanošenja maskare, a ne posle. U suprotnom, srećno sa polomljenim i otkinutim trepavicama!

  • Očekujete previše od svoje maskare

Ako žeilte duže, gušće trepavice i dugotrajnu šmiku, kombinujte nekoliko različitih maskara i nanosite ih jednu za drugom. Ali budite razumni, nemojte preteno nanositi!

  • Dodajete maskaru u toku dana

Završava se radni dan i odlazite na piće sa drugaricama. Vaša sminka je izgubila svoj sjaj i onda napravite veliku grešku – nanosit maskaru na već trepavice koje već ima, sada osušenu, maskaru. Rezultat: izgledate kao da se stavili previše.

  • Gledate ka gore prilikom nanošenja

Iako je ovo jedan refleks koji imaju sve žene kada je maskara u našem prisustvu, time što gledate ka gore prilikom nanošenja maskare osiguravate da nanesete malo i na svoje kapke!

  • „Pumpate“ četkicom

Velika greška! Ovim pokretom, vazduh ulazi u vašu tubu i isušuje se maskara čime se posle teže nanosi. Umesto da pumpate četkicu, bolje je da rotirate četkicu unutar tube ako vam je maskara pri kraju.

  • Zanemarujete donje trepavice

Čak iako su kraće, nemojte zanemarivati svoje donje trepavice. Šminka može da vam uveća oči. Ali kao i za sve ostalo, nemojte preterivati sa količinom koju nanosite!

  • Zaboravljate prajmer za oči

Ovo sprečava da vam se maskara sliva. Možete zameniti prajmer za oči tankim slojem senke za oči ili korektorem.

13/03/2020 13:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga