Šta ima novo u svetu gejminga?

31/05/2021 17:32

Šta ima novo u svetu gejminga?

Tokom prošle godine i oni koji nisu nikada držali džojstik/džojped sigurno su se oprobali u igricama sony kompanije. Realan svet je i dalje pun neizvesnosti, za razliku od sveta gejminga. Zanimljiv i šaren svet igrica je tu da oboji svakodnevnicu.

Uz sve to protekli period doneo je novu Sonijevu konzolu. Ona je izazvala veliko interesovanje, ali nije umanjila popularnost prethodnika – PlayStationa 4. Ova kozola je i dalje  najprodavanija ikada, a sama lista najboljih igrica za PS4 je neverovatna. Originalna konzola PlayStation 4 prezentovana je 2013, a u međuvremenu apgrejdovana je na malo jači PS4 Pro. I za obe varijante postoji  fenomenalna biblioteka video-igara, za sve ukuse čak i one najprobirljivije.

Lista

Game centar predstavio je novu igru, naime Josef Fares, tvorac  A Way Out-a dolazi sa novom igrom i starim navikama. Radi se o kooperativnoj igrici za dvoje, pod nazivom It Takes Two. Glavni junaci su muž i žena, Maja i Kodi, koji su pred razvodom. Celoj situaciji doprinosi njihova ćerka koja umišlja da su oni lutke i prebacuje ih u magični svet. I tu počinje zabava, supružnici u razvodu moraju svet magije da savladaju, ali zajedničkim snagama. Da li će ova avantura spasiti njihov brak saznaćete nakon što se oprobate u sankanju, skakanju po žabam, ali i u bežanju od biljki mesožderki.

Vikings – Vukovi Midgarda su stigli

Ova avantura može da se prođe i na konzoli i na računaru. Heroj ili heroina dolaze u uništeno selo koje je i prva stanica za spašavanje ostatka sveta. Možda, klasika, ali developeri su stavili akcenat na priču, koja sadrži mnogo nordijske mitologije. Vikingsi su odbacili klasični sistem klasa, a uklonjena su sva ograničenja, pa ako igrač nije zadovoljan odabirom veština na početku, tokom igranja osvojeni bodovi mogu se preusmeriti u ono što mu više odgovara. Istovremeno, moguće je koristiti dva seta naoružanja, što otvara razne opcije eksperimentiranja.

Zombieland – Double Tap – Road Trip

Pomama za zombijima traje, što je slučaj i sa ovom igricom iz 2019. Igra je smeštena u filmski svet Zombielanda. A za one, koji ne prate filmski svet, informacija da je 2009. godine izašla zombi komedija Zombieland. Deset godina kasnije stigao je i njen nastavak Double Tap. Može se igrati sa likovima iz filma, koji kooperativno u virtuelnom svetu rade na tamanjenju zombi ekipe.

 

31/05/2021 17:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga