Bizarne teorije zavere o omiljenim crtanim filmovima

01/03/2018 14:22

Bizarne teorije zavere o omiljenim crtanim filmovima

Većina nas i dalje uživa u fiktivnom svetu animiranih crtaća, ne razmišljajući mnogo o pozadini svake priče. Ipak, nisu svi ovako naivno gledali crtaće.

Teorije zavere iza popularnih crtanih filmova

  1. “Hrabrić, plašljivi pas” (engl “Courage the Cowardly Dog”)- ovaj pas stalno vidi čudovišta, a postoji teorija da on zapravo tako vidi strance, te da se zato i boji.
  2. “Do neba” (engl. “Up”)- emotivni crtani film o večnoj ljubavi prema nekima zapravo je daleko od ljubavne priče. Navodno, glavni lik- starac Karl je umro, a celo to putovanje je zapravo njegov put ka prihvatanju ove činjenice.
  3. “Aladin”– činjenica da je duh biou boci 10.000 godina govori o tome da se priča o Aladinu dešava u budućnosti, koja će, prema teoretičarima, zapravo biti slična Srednjem veku…
  4. “Sunđer Bob Kockalone”– Prema teoretičarima, svaki od sedam glavnih likova predstavlja jedan od sedam smrtnih grehova. Tako je Sunđer Bob požuda, Lignjoslav gnev, Gospodin Kraba pohlepa, Plankton- zavist, Patrik- lenjost, Sendi- ponos, a Gari proždrljivost.
  5. Dizni zavrzlama: Prema nekim teoretičarima zavere, Džejn i Tarzan su zapravo preci Bel i Zveri, a neki su išli toliko daleko da su Tarzana predstavili kao izgubljenog brata Ane i Else iz crtaća “Zaleđeno kraljevstvo”. Takođe, Ana i Elsa su navodno rođake sa Dugokosom.
  6. “Kremenkovi”–  Neki fanovi ovih likova iz Kamengrada tvrde da su Kremenkovi i Kamenkovi zapravo smešteni u budućnost.
  7. Vini Pu–  Postoji verovanje da likovi iz ovog crtaća simbolišu neka mentalna oboljenja. Tako Vini Pu ima poremećaj u ishrani, Piglet ima anksioznost, Tigar poremećaj pažnje, Kanga socijalnu anksioznost, Ru autizam, Zec OKP, a Kristofer Robin šizofreniju.
01/03/2018 14:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga