Mesta koje bije glas da su ukleta

02/03/2020 13:20

Mesta koje bije glas da su ukleta

Teško je sabrati broj filmova koji su kao tematiku koristili uklete kuće, hotele ili druge lokacije od kojih staje krv u žilama. Ovo su neke od lokacije za koje kruže priče da su zaista uklete.

Fermont hotel – Vankuver

Ovaj elegantni hotel navodno je uklet. Prema svedočanstvima, ovim hotelom luta utvara- misteriozna žena u crvenom.

Dvorac Brisak – Francuska

Zamak iz osmog veka jednako je predivan i jeziv. Iz njega noću se čuju zvukovi i glasovi, iako u njemu niko ne živi.

Roling Hil – Njujork

Nadomak Njujorka, nalazi se napušteni dom za siromahe Roling Hil, kojeg sad posećuju samo istraživači paranormalnog. Tu, mnogi su čuli jezive vriske i prikaze koje su šetale i ispuštale nearitkulisane zvukove.

Stenli Hotel – Kolorado

Ovaj sablasni hotel poslužio je kao inspiracija za poznati roman “Isijavanje”Stivena Kinga. Prema lokalnim pričama, preminula supruga vlasnika hotela Flora Stenli, viđena je kako šeta hodnikom i svira klavir. Navodno, ceo četvrti sprat noću je prepun utvara, a hotel je postao omiljena lokacija istraživačima paranormalnog.

Glamis Zamak – Škotska

Sagrađen u 14. veku, za Glamis zamak vezane su brojne legende. Jedna od njih govori o tajnoj sobi u kojoj su zakopavani neprijatelji, a druga pak legenda kazuje da u toj sobi živi Satana lično. Navodno, duh lejdi Džanet Daglas, koja je 1537. godine spaljena na lomači, viđen je u zamku.

Meknabs ostrvo – Kanada

Najveće ostrvo u luci Halifaks danas je nacionalni park. Nekada, na ovo ostrvo su slati oboleli od kolere, a priča se da tamo luta mnogo izgubljenih mrtvih duša, pa ga ljudi izbegavaju u širokom luku.

02/03/2020 13:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga