Objave koje ne bi trebalo da kačite na društvene mreže

14/06/2018 15:50

Objave koje ne bi trebalo da kačite na društvene mreže

Ne morate svaku fotografiju kačiti na društvene mreže. Iako je virtuelni život sve aktivniji, postoje stvari koje bi trebalo sačuvati, kao što su objave mesta na kojem boravite ili gde putujete, koliko novaca imate i druge, slične informacije.

Studija je pokazala da određene tipove slika ne bi trebalo objavljivati na društvenim mrežama.

Fotografije na kojima je novac

Fotografije na kojima je novac neće brojati zavidan broj lajkova, ali vam može doneti nezavidan broj nevolja.

Dobitni tiket

Ne hvalite se dobitkom na profilima društvenih mreža. I u ovom slkučaju, lako možete postati meta hakera, koji mogu falsifikovati bar kod dobitne kombinacije, i podići vaš novac.

Poslovne prepiska

Informacije vezane za posao, podaci i komunikaciju sa saradnicima, čuvajte dalje od društvenih mreža.

Čuvajte svoje radove

Ukoliko ste autor određenog rada, teksta, pesme, poezije, ne objavljujte to na društvenim mrežama. Iako ste ponosni na svoj rad, možete dovesti sebe u situaciju da vam drugi ukradu taj isti rad u koji ste uložili toliki trud.

Putnička karta

Ukoliko se spremate za put, potrudite se da ne okačite fotografiju svoje putničke karte. Stručnjaci za sajber kriminal napominju, da tako vrlo lako možete postati meta hakera, jer se na karti nalaze vaši lični podaci.

Fotografije dece koja nisu vaša

Pre nego što okačite simpatičnu fotku sa najmlađim rođakom ili komšinicinom bebom, razmislite o posledicama. Možda ćete dobiti veliki broj lajkova zahvaljujući preslatkom osmehu, ali postoje određeni zakoni koje vode računa o dečijoj privatnosti. Zato, pre nego što se upustite u bilo šta slično, zatražite dozvolu od roditelja deteta.

14/06/2018 15:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga