Ovo su razlozi zbog kojih bi trebalo posetiti Škotsku

04/06/2018 14:36

Ovo su razlozi zbog kojih bi trebalo posetiti Škotsku

Škotska je oduvek zračila posebnom energijom. Njeni bajkoviti predeli i bogata istorija čine je idealnom turističkom destinacijom.

Bogata istorija

Ukoliko želite bolje da upoznate škotsku istoriju, obavezno posetiti Nacionalni muzej Škotske, zatim muzej Kelvingrove i umetničku galeriju.

Argil i ostrva

U pitanju je područje bogato jezerima i planinama, a čine ga 6.5 kilometara obale. Do ovog dela može se doći s kopna ali i s mora. Predeo je takođe interesantan, jer ga krasi čak 60 srednjevekovnih dvoraca. Ostrvo Stafta, koji se nalazi u blizini, poseduje neverovatnu pećinu Fingal.

The Highland Line

The Highland Line, predstavlja voznu liniju od Glazgova do luka Mallaig i Oban, koja pruža izuzetan pogled na jezera, doline i planine.

Posmatranje zvezda

Za sve ljubitelje kosmosa, u nacionalnoj šumi Galloway, nalazi se opservatorija gde može da se uživa u prelepom noćnom nebu, kroz velike teleskope.

Veličanstveni dvorci

Aberdin, koji se nalazi na severoistočnom delu zemlje, predstavlja značajno mesto u istoriji Škotske, u kom se nalazi 300 dvoraca. Najveličanstveniji je Dunnottar, u kojem je sniman i film Hamlet, 1990. godine. Zatim dvorac Slains, koji je poslužio kao inspiracija Bremu Stokeru, da napiše čuvenog Drakulu.

U Nacionalnom parku Cairngorms, nalaze se dva zamka Bremer i Balmoral, koji je letnja rezidencija britanske kraljevske porodice.

Dvorci Delgatie i Craigievar odišu škotskim baroknim stilom.

04/06/2018 14:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga