Sprema se film o čuvenim smajlijima

30/07/2015 16:56

Sprema se film o čuvenim smajlijima

Studio “Soni” se sprema za snimanje filma o emotikonima – čuvenim “čovečuljcima” koji se svakodnevno koriste u tekstualnim porukama i mejlovima.

Emotikoni su se pojavili prvi put 1995. godine u Japanu. Njihova žuta okrugla lica postala su poznata vrlo brzo u celom svetu. Prepoznatljivi su po tome što predstavljaju sve moguće izraze lica – od nasmejanog, preko tužnog, ljutog… A pored njih, u filmu će se naći i drugi simboli koji spadaju u emotikone, kao što su srce, podignuti palci, ovčice i tome slični piktogrami.

Reditelj koji je radio filmove kao što su “Lilo i Stič” i “Kung Fu Panda 2“, Entoni Leonidis je došao na ideju da smajlije pretvori u filmske zvezde.

S obzirom na to da je ova ideja naišla na pozitivne reakcije, počeo je rat između “Sonija”, “Vorner Brosa” i “Paramaunta” – ko će dobiti pravo da snimi ovaj film, ali je na kraju pobedio japanski studio.

Svakog dana se u celom svetu na različite načine pošalje više od šest milijardi emotikona, što je sigurna garancija da će i film imati veliki broj obožavaoca.

Za sad je poznato da će film o emotikonima nositi naziv “Untitled Emoji Movie“.

30/07/2015 16:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga