Konkurs za srednjoškolce “Evropski dnevnik”

23/05/2016 10:00

Konkurs za srednjoškolce “Evropski dnevnik”

Konkurs za literarne, novinarske, foto i video radove učenika srednjih škola koji je raspisao EU Info centar otvoren je do 10. juna 2016. godine.

Radovi koji se mogu poslati na konkurs moraju biti urađeni na temu odnosa Srbije i Evropske unije, dalji nastavak obrazovanja u EU, preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost, savremeni društveni problemi, ali i slobodne teme na predlog samih učenika koje bi na neki način bile povezane sa evropskom budućnošću Srbije (npr. šta je Evropa u mom gradu, šta bih voleo da Evropa donese u moj grad, i sl.).

Na konkursu mogu učestvovati timovi – grupe učenika iz iste srednje škole oformljene radi učešća u takmičenju ili škola – kao celina ili njena literarna, novinarska, foto ili video sekcija.

U svkom timu mora biti najmanje tri osobe.

Konkurs je podeljen u tri kategorije:

1. literarni ili novinarski pisani radovi
2. foto reportaže ili foto radovi
3. video forme – novinarske, umetničke, dokumentarističke, igrane dramatizacije

Više informacija o temama, uslovima i načinu prijave na konkurs nalazi se ovde.

Radovi se na konkurs šalju isključivo elektronskim putem – mejlom, na adresu [email protected].

Rezultati takmičenja će biti objavljeni u poslednjoj nedelji juna na vebsajtu www.recinam.rs.

Kreatori po jednog najboljeg rada iz svake od kategorija imaće priliku da učestvuju u aktivnostima novinarskih ekipa iz Srbije i prate ih na jednom putovanju u neku od evropskih zemalja u periodu od septembra do decembra 2016. godine, u okviru projekta “Medijske posete Evropskoj uniji” i zajedno sa njima istraže različite teme koje su važne građanima Srbije tokom procesa pridruživanja Evropskoj uniji.

23/05/2016 10:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga