Sajam stručnih i umetničkih škola u Domu omladine

03/06/2015 13:39

Sajam stručnih i umetničkih škola u Domu omladine

Prvi sajam stručnih i umetničkih škola i profesionalne orijentacije održava se u Domu omladine 5. juna od 10 do 17 časova.

Na sajmu će svoje programe, nastavne predmete, vannastanve aktivnosti i obrazovne profile predstaviti srednje stručne i umetničke škole. Pored toga, na štanovima škola predstaviće se i radovi učenika, kao i programi sekcija.

Stručnu podršku osnovcima koji se opredeljuju za buduće zanimanje, pružiće psiholozi Nacionalne službe za zapošljavanje, na čijem će se štandu naći “Vodič za osnovce”, kao i igrica “Karijerno putovanje” i informator “Šta da učim, šta da radim”.

Za sve zainteresovane učenike održaće se i radionica “Na putu izbora zanimanja” koja će im biti pomoć pri proceni svojih želja kako bi na što lakši način došli do profesionalnog interesovanja. Na ovoj radionici učesnici će imati priliku da se poznaju i sa najboljim načinima donošenja odluka.

Privredna komora Srbije će prezentovati projekat uvođenja dualnog modela obrazovanja u obrazovni sistem Srbije koji za cilj ima oživljavanje zanatskog obrazovanja, ali i uticanje na što tešnju saradnju škola i privrede.

Sajam stručnih i umetničkih škola i profesonalne orijentacije organizuju Savet za zapošljavanje grada Beograda, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, Navionalna služba za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd, Privredna komora Srbije i Dom omladine Beograd.

Ulaz na sajam je besplatan.

Izvor: Blic

03/06/2015 13:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga