8. Festival nauke u Beogradu

27/11/2014 17:44

8. Festival nauke u Beogradu

8. Festival nauke održaće se u Beogradu od 4. do 7. decembra, a posetioci će moći da vide 38 interaktivnih postavki i da saznaju na koji način nauka olakšava i ulepšava život, navode organizatori.

Direktorka Festivala Ana Jovanović rekla je da se očekuje od 1.000 do 1.500 posetilaca.

Festival će se održati u Zepter Expo centru, Studentskom kulturnom centru i Galeriji Narodne banke Srbije.

500 komunikatora nauke će na tri lokacije u gradu predstaviti svoje radove, a posetioci će moći da učestvuju u pravljenju tornada od vode i vatre, da vide kako termometar meri toplotu ljubavi, kako stomatolozi vrše popravku zuba i da vide koja su jela ljudi pripremali u dobu neolita.

Osim toga, forenzičari će posetiocima pokazati kako se uz pomoć male laboratorije može rešiti “zločin” koristeći DNK analizu, biološke tragove, veštačenje i foto-robota.

Partnerska zemlja ovogodišnjeg festivala je Francuska i posetioci će u okviru Francuskog naučnog kafea moći da razgovaraju sa naučnicima iz ove zemlje, a na festivalu će gostovati i naučnici iz Mađarske, Švedske i drugih zemalja Evrope.

Cena karte za “Festival nauke” iznosi 450 dinara, a karte se mogu nabaviti na Eventim prodajnim mestima sada, a tokom festivala na svim lokacijama gde se on održava.

Izvor: Blic

27/11/2014 17:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga