FB najavljuje oštriju borbu protiv govora mržnje

18/06/2021 17:26

FB najavljuje oštriju borbu protiv govora mržnje

U skorijoj budućnosti korisnici društvene mreže Fejzbuk moraće ozbiljno da porazmisle kakve će poruke ostavljati, odnosno komentarisati određene sadržaje. Iz te kompanije su najavili da testiraju softverski alat kojim će moći da uklone sve uvredljive poruke i komentare, a koji se budu “ostavljali” u korisničkim grupama.

Ova najava objavljena je na blogu kompanije koja je predstavila nove softverske alate koji će pomoći njima više od 70 miliona ljudi, koliko ih vodi i upravlja grupama na toj platformi. Kako je prenela medijska kuća CNN, Fejsbuk, sa 2,85 milijardi korisnika, saopštio je lane da u desetinama miliona aktivnih grupa učestvuje više od 1,8 milijardi ljudi.

Novi alati treba da upozore administratore na sadržaj koji je u njihovoj grupi “sporan” ili “nezdrav”. Ukoliko administratoru stigne upozorenje da je neki sadržaj neprimeren, isti će moći da, recimo, ugasi ili ​​privremeno ograniči objavljivanje komentara člana grupe, koji je označen kao sporan, ali i da odredi kojom brzinom će moći da se pojedine objave komentarišu.

Fejsbuk i Tviter, navode upućeni, se sve više oslanjaju na veštačku inteligenciju, a sa ciljem da se jasnije odredi šta može biti vidljivo na mreži, te u tu svrhu su i alati koji detektuju i uklanjaju govor mržnje. poznavaoci se slažu da će ovo biti korisno, jer će moći da se spreče objave koje nisu primerene i koje bi mogle da uznemire korisnike, a veštačka inteligencija će pomoći moderatorima čišćenju društvenih mreža, jer su previše masivne i ljudi samostalno više ne mogu sami da ih nadgledaju.

Windows pozadina

Među novim funkcijama i promenama, koje dolaze u Microsoft-ovu sledeću generaciju Windows-a, su i kolekcije podrazumevanih Windows pozadina. Te pozadine se mogu odabrati kao radna površina, preneo je B92. Uz operativni sistem Windows 11 kompanija je prepravila postojeće pozadine novim kolekcijama: Captured Motion, Flow, Glow, Sunrise. Pre toga je uklonila podrazumevane Flowers i Windows 10.

Nove instalacije operativnog sistema Windows 11 dolaze u svetlom i tamnom režimu, svaka od novih kolekcija kolekcija dolazi sa četiri različite pozadine. Ukoliko želite neku on novih radnih površina besplatno ih možete skinuti OVDE.

 

18/06/2021 17:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga