Kako locirati izgubljen mobilni telefon?

12/10/2017 14:37

Kako locirati izgubljen mobilni telefon?

Predstavljamo vam lake načine da locirate svoj smartfon, bez obzira da li je u pitanju iOS, Android ili Winodws sistem.

Na svu sreću, danas postoje načini kako da pronađemo izgubljen ili pak ukraden mobilni telefon. Šanse da na svom smartfonu imate softver pomoću kojeg ćete locirati uređaj su velike, a ukoliko ga nemate, postoje aplikacije koje vam u tome mogu pomoći.

Smartfoni

Ukoliko vaš elektronski ljubimac spada u grupu pametnih telefona sa platformom Apple, Google ili Micosoft, na samom uređaju nalazi se tehnologija koja pomaže u lociranju uređaja, u slučaju da ste zaboravili da instalirate aplikaciju. Uglavnom, ove aplikacije su povezane sa nalozima na samom uređaju, pa tako za Android telefone tu je Gugl nalog, za iPhone– iCloud, a za Windows- Microsoft nalog.

Sva tri naloga omogućuju da se uređaj sam zaključa, da zvoni, a stižu i posebne poruke koje obaveštavaju pronalazača. Naravno, ovo se podrazumeva ukoliko imate baterije. U suprotnom, aplikacije ne rade.

Kako još pronaći izgubljen Android?

Pored Gugl naloga, kod Android telefona najlakši način da locirate telefon jeste korišćenje aplikacije “Find My Device”, koja se već nalazi u uređaju kroz Google Play usluge. Kako biste aktivirali ovu aplikaciju, idite na “Settings-Google- Security” i namestite opciju “Remotely locate this device”, a zatim “Allow remote lock and erase”. Kod Androida 5.0 postoji i Factory Reset zaštita (FRP).

12/10/2017 14:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga