Drugi dan štrajka prosvetnih radnika

18/11/2014 16:39

Drugi dan štrajka prosvetnih radnika

Prema saopštenju sindikata, više od 60 odsto škola u Srbiji štrajkuje skraćivanjem časova na 30 minuta, a u Ministarstvu kažu da je u prepodnevnoj smeni štrajkovalo 39 odsto škola.

Prema podacima Sindikata u Srbiji više od 60 odsto škola štrajkuje, tačnije 1.023 škole, što znači da je broj škola koje štrajkuju povećan u odnosu na juče kada je taj broj iznosio 1.000 škola.

Predsednik Sindikata prosvetnih radnika Slobodan Brajković rekao je da postoji problem jer su pojedini predsednici veća direktora škola slali direktorima dopise gde se tražilo da, ukoliko bar jedan zaposleni u školi ne štrajkuje, nastava mora da traje 45 minuta i ta škola se ne ubraja u one koje štrajkuju. On je dodao i da se danas štrajku priključilo još nekoliko većih škola i da štrajkuje više od 75 odsto zaposlenih.

U Ministarstvu, međutim, navode druge informacije, i to da je danas u prepodnevnoj smeni štrajkovalo 39 odsto škola, te da su neke škole odustale od štrajka dok je u drugim danas počeo štrajk.

Ministarstvo objašnjava da informacije dobija od 18 školskih uprava koje pokrivaju teritoriju čitave Srbije i vode evidenciju o svim školama. Oni su rekli da ukoliko u školi bar jedan nastavnik štrajkuje, ona se u njihovoj evidenciji vodi kao da štrajkuje.

Brajković je istakao da se podaci razlikuju zato što Ministarstvo obračunava i one škole sa jednim do pet đaka, kojih ima oko 400, a nikad ne štrajkuju.

Izvor: RTS

18/11/2014 16:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga