Posao sa srednjom školom

12/01/2015 11:54

Posao sa srednjom školom

Postoje profesije koji ne zahtevaju visoko obrazovanje ali garantuju posao.

Nacionalna služba za zapošljavanje ima podatke da je na prvom mestu, na listi ovih poslova, posao šivača konfekcije. Plata koja se može zarađivati na ovom radnom mestu iznosti nešto preko 20.000 dinara. Razlog zbog kojeg fali toliko šivača, pa je ovo zanimanje na prvom mesto po potražnji od strane poslodavaca, jeste i to što je sve manji broj mladih koji upisuju ovaj smer u srednjim školama.

šivač

Profesija šivača jedna je od najtraženijih

 

Sledeća je profesija krojača, koji ima u proseku veću platu od šivača – oko 28.000 dinara. Retko ko će se baviti isključivo i samo ovim poslom, jer je posao krojača pogodan, ne kao primarni, već kao posao “sa strane”, povremeno.

Za posao ekonomskog tehničara potrebna je samo završena srednja ekonomska škola, a za ovo radno mesto mogli ste biti plaćeni oko 30.000 dinara mesečno. Koliko su traženi ekonomski tehničari, toliko su traženi i ahivari i knjigovođe.

Popularnost Srednje medicinske škole uvek je na istom nivou, ali ipak se posao medicinske sestre uvek nudi. U našoj državi medicinska sestra, kao i pedijatrijska sestra, ima platu od oko 36.000 dinara.

Smiling Physician near New Family

Posla za medicinske sestre uvek ima

 

Nakon završene četvorogodišnje srednje Pravo-poslovne škole, vaše zvanje je administrativni tehničar. Ova profesija svrstava se na ovu listu jer su kadrovi ove profesije traženiji od, na primer, mašinskih inžinjera – koji za ovo zvanje moraju da završe fakultet. Prosečno primanje administrativnog tehničara na mesečnom nivou je 33.000 dinara.

Radna mesta, na kojima je prosečna plata 25.000 dinara, a koja su uvek u nekom većem broju nepopunjena jesu mesta prodavca, portira, pekara, bravara i stolara.

12/01/2015 11:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najnoviji
najstariji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga