Back to homepage

Srednja škola za informacione tehnologije ITHS – Beograd

itlogoAdresa: Savski nasip 7, Novi Beograd (Comtrade Technology Center)
Telefon: 011/785-61-16
Website: www.iths.edu.rs
Email: [email protected]

Dobrodošli!

Dobrodošli!

Srednja škola za informacione tehnologije ITHS je prva škola ovakvog tipa u Srbiji. Reč je o modernoj, interaktivnoj školi, po meri učenika 21. veka, koja obezbeđuje široko stručno znanje iz oblasti informacionih tehnologija, ali i kvalitetno opšte obrazovanje.

Nudimo vam devet razloga zašto je dobro da upišete ITHS:

1. Školujemo vas za najbolje plaćenu profesiju današnjice. Upišite ITHS i pretvorite svoj talenat u odlično plaćen posao. S obzirom na činjenicu da su poslovi u informacionim tehnologijama jedna od najprofitabilnijih profesija kod nas i u svetu, želimo da svim nadarenim učenicima, zaljubljenicima u računare, omogućimo da svoj talenat uobliče znanjem, a svoju strast pretvore u profesiju. Za 10 godina, učenik naše škole biće — vodeći stručnjak u većoj IT kompaniji u Srbiji! To je misija kojom se vodimo u naporima da svojim učenicima ponudimo najbolje dostupno obrazovanje iz IT sfere.

2. Učenje je softverski podržano, a interaktivna nastava se obavlja uz Tesla tablete. ITHS u nastavi aktivno koristi platformu za učenje na daljinu i Tesla tablet računare, što učenicima omogućuje pristup materijalima za učenje gde god da se nalaze.

Vežbanje zadataka kroz onlajn testove, čitanje knjiga u elektronskom obliku, učenje geografije pomoću Google Eartha i istraživanje istorije kroz video-igrice pružaju veću motivaciju za rad svakog deteta i stvaraju želju za boljim rezultatima.

Zahvaljujući platformi za učenje na daljinu, tablet računarima i elektronskim sveskama, učenici mogu da pristupe materijalima za učenje bilo kad, gde god da se nalaze.

2P7A1438

Tesla tablet

3. Obrazovanje u ITHS-u otvara vam vrata domaćih i svetskih univerziteta. Diploma ITHS-a priznata je svuda u svetu, a škola ima akreditaciju Ministarstva prosvete Republike Srbije. Učenicima je time otvorena mogućnost da nakon ITHS-a nastave usavršavanje na nekom od domaćih ili stranih tehničkih ili matematičkih fakulteta. Velika prednost za naše učenike jeste to što osnivač ITHS-a, Visoka škola za informacione tehnologije (ITS), upisuje učenike na studije po završetku školovanja. Osim toga, znanje koje učenici stiču na ITHS-u mogu, ukoliko to žele, primeniti odmah nakon završetka srednje škole. Kako bi ih što bolje pripremio za dalje usavršavanje i uspešnu karijeru, ITHS učenicima pomaže i u razvoju profesionalnih veština.

4. Vrhunski predavači pomoći će vam da savladate stručne i opšte predmete. Okupili smo tim najboljih profesora i mentora sa dugogodišnjim predavačkim iskustvom koji, osim potrebnog znanja, poseduju i izuzetnu motivaciju za rad sa mladim ljudima. Oni znaju da svaki učenik ima posebne talente koje treba otkriti i negovati. Profesori su uvek tu za sva pitanja, savete i probleme svojih učenika, sa njima mogu da komuniciraju onlajn, da ih konsultuju za sve što im nije jasno, kad god požele.

5. Steći ćete sertifikat za engleski jezik Cambridge i naučiti druge strane jezike. ITHS je svojim učenicima obezbedio pripremni kurs za polaganje ispita za sticanje sertifikata Cambridge First Certificate in English (FCE), najčešće polaganog od svih Cambridge ispita. Osim toga, učenik tokom školovanja u ITHS-u ima mogućnost da nauči i druge strane jezike, što mu otvara nove mogućnosti u daljem profesionalnom usavršavanju.

2P7A1412

 

6. Nastava se održava u manjim grupama, kako bi svakom bila posvećena pažnja. Ovaj model učenja nastavnicima ostavlja dovoljno vremena za individualni rad sa svakim od učenika.Rad u malim grupama gradi timski duh i pomaže učenicima u ostvarivanju zajedničkih projekata.

Rad u malim grupama, mentorska i individualna nastava, prepoznavanje talenata, kvaliteta i potreba svakog pojedinačnog učenika ono je što način rada ITHS-a izdvaja od ostalih.

7. Na raspolaganju su vam mentorski i individualni rad sa profesorima. Individualni i mentorski rad u našoj školi su najbitniji. Osim obavezne nastave, ITHS dva puta nedeljno organizuje dopunske časove, namenjene individualnom radu sa nekim od profesora, kako bi učenici na što bolji način savladali gradivo, bez dodatnog plaćanja.

8. Prostor, oprema i uniforme ITHS-a zadovoljavaju standarde prestižnih svetskih škola. ITHS se nalazi u modernom prostoru Tehnološkog centra Comtrade, u kome su učenici već od prvog dana smešteni u pravo poslovno okruženje i pripremljeni za ono što ih očekuje nakon završetka školovanja. Učenici su, osim toga, odeveni po standardima najmodernijih svetskih škola, u pažljivo osmišljene uniforme u prepoznatljivim bojama škole, koje ističu viziju, misiju i vrednosti za koje se ITHS zalaže: hrabrost, postojanost u ostvarivanju ciljeva, znanje, usavršavanje, postignuće i savršenstvo.

9. Vannastavni sadržaji i kreativne radionice obogaćuju učenički život van učionice. Pored uskostručnih znanja, ITHS insistira i na sticanju opšteg obrazovanja, kao i na kulturnom, kreativnom i sportskom angažovanju naših đaka. Zbog toga je za naše učenike tokom školske godine organizovano mnoštvo poseta muzejima, festivalima, pozorištima i izložbama, koje imaju za cilj da se prošire njihova stručna i opšta znanja. U okviru vannastavnih aktivnosti se, osim toga, organizuju sekcije i kreativne radionice u kojima učenici mogu da snime animirane filmove, komponuju pesme, kreiraju igrice, sajtove, aplikacije itd.

Osnivač ITHS-a je Visoka škola za informacione tehnologije (ITS), koju su zajedno osnovale najuspešnije IT kompanije na ovim prostorima – LINK group i ComTrade. Dosadašnjim radom i referencama osnivači garantuju kvalitetno obrazovanje i uspešan nastavak karijere, a najboljima besplatne studije i posao.

Naše učenike u budućnosti vidimo kao vrhunske stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija. Moderne, obrazovane i uspešne u poslovnom svetu!