Igrač Witchera 3 pronašao poslednju tajnu, spektakularno završi igru

23/03/2022 13:05

Igrač Witchera 3 pronašao poslednju tajnu, spektakularno završi igru

Skoro sedam godina nakon što je The Witcher 3: Wild Hunt izašao, igrači još uvek nisu bili sigurni da li su otkrili sve što je moglo da se vidi u ovoj velikoj fantastičnoj igrici. Nedavno je programer u CD Projekt Redu sugerisao da postoji „poslednja tajna“ u igri, navodeći jednog igrača koji će da razbije igru putovanjem kroz vreme u potrazi za njom.

Jutjuber xLetalis je napravio stotine video snimaka s detaljima o najmanjim stvarima u The Witcher 3, ali čak ni on nije video sve. Još u decembru 2019, xLetalis je napravio video sa detaljima o gomili stvari u ekspanziji Blood and Vine (Krv i vino), uključujući i konačnu sudbinu Vivijen de Tabris, NPC u centru jedne od najzahtevnijih sporednih zadataka u igri.

Na klasičan način veštica, Vivijen je prokleta i zbog toga je povremeno strašilo za ptice. Da bi je spasio, Geralt može da je poštedi tako što će prebaciti kletvu na njenog ljubavnika, ili je potpuno razbiti korišćenjem Oriolinog jajeta, iako će njen životni vek u tom procesu biti skraćen na život ptice, odnosno sedam godina.

Izaberite ovo drugo i dama u čekanju će početi da putuje svetom i na kraju će reći da ide u Skellige. Međutim, možete je pronaći samo pomoću varanja na komandnom sistemu konzole na računaru. U video snimku, xLetalis je pokazao Vivijen kako obilazi uporište Kaer Trolde. Ali ispostavilo se da to nije bio stvarni kraj njene linije potrage.

„Sjajno je videti ljude kako pronalaze nove stvari godinama nakon što smo objavili Witcher 3!“ napisao je vodeći dizajner CDPR-a Filip Veber, u tvitu koji je podelio video u januaru 2020. „Pitam se kada će pronaći Vivijeninu poslednju tajnu.“

xLetalis je u nedavnom video snimku rekao da nije bio upoznat s Veberovim tvitom, ali fanovi njegove i igre jesu. U dobrotvornom strimu CDPR-a ranije ovog meseca za pomć Ukrajini (preko PC Gamera), vodeći dizajner misija, Filip Veber, je upitan o „poslednjoj tajni“.

„To ima veze sa ’Krvlju i vinom’, ali nije ono što mislite da jeste“, rekao je. „To zapravo ide malo dalje.“

Nekoliko dana kasnije, ovaj jutjuber je objavio video gde je pokušao da reši šta bi to moglo biti. Prvo je pokušao da završi priču „Krv i vino“ pre nego što je kompletirao glavnu kampanju u Skelligeu, nadajući se da će pokrenuti neku novu scenu ili deo dijaloga. Ništa. Zatim je pokušao da završi liniju potrage Cronesa dok je nosio jedno od Vivijeninih pera na Geraltovoj glavi u slučaju da je tajna zaista duboko zakopana u igri. Opet, ništa.

„Jedina stvar koju još nisam probao je nešto što su moji gledaoci u šali predložili, a to je da meditiram punih sedam godina u igri da vidim da li Vivijen umire u Kaer Troldeu.“ U šali ili ne, gledaoci su bili u pravu. xLetalis je već meditirao da pomeri vreme unapred više od stotinu puta tokom svoje početne istrage. Još samo 2.400 dana do kraja. Umesto toga, odlučio je da koristi komande na konzoli kako bi ubrzao i igru i njen dan i noćni ciklus. Poslednjeg dana njenog novog života, pratio je Vivijen u Kaer Trolde i ona se srušila na pod.

„Nekako je poetično to što je moje sedmogodišnje uskršnje jaje pronađeno skoro 7 godina nakon objavljivanja Witchera 3“, napisao je Veber. „Svaka kapa xLetalisu za njegov detektivski rad na igrici!“

Kako PC Gamer ističe, članak na nemačkom jeziku iz aprila 2020. već je otkrio da će Vivijen umreti u igri nakon vremenskog odmaka, iako se činilo da ni xLetalis ni Veber toga nisu bili svesni (nijedan nije odmah odgovorio na zahtev za komentar). Čini se da ta činjenica nije probila ni kolektivnu svest Witcher 3 subreddita. Ali xLetalis se tu nije zaustavio. Već je putovao kroz vreme sedam godina. Zašto ne ići dalje?

„Izgleda da postoji kraj vremena“, rekao je on u svom videu otkrića. „Nisam siguran kada tačno, verovatno 10 godina, kada vreme ide u negativu i ceo svet se lomi.

Nakon dostizanja ove tačke, igra počinje da postaje svetlo crvena. Velike bele mrlje pojavljuju se širom sveta.

„Da li je ovo Ragnarok ili Gaunter O’Dimm koji preuzima ili samo neka vrsta tehničkog ograničenja motora?“ upitao se xLetalis. „Ne znam. Pretpostavljam da je ovo drugo.“

Ipak, xLetalis je predložio da bi mogao da poseti Neviđenog starešinu na kapiji između vampirskog i ljudskog sveta tokom ove apokalipse koja urušava igru da vidi da li će se nešto dogoditi. Čak i ako je ovo bila „poslednja tajna“ The Witcher 3, siguran sam da će neki fanovi pronaći nove stvari za lov.

23/03/2022 13:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga