Da li znate gde je Popajevo selo?

22/12/2020 15:28

Da li znate gde je Popajevo selo?

Ako imate želju da jedno popodne provedete u crtanom filmu, a da je taj crtani mornar Popaj imate sreće – upravo to nije tako teško da doživite! Sve što treba je da otputujete na obalu Malte u Popajevo selo i tamo ćete imati priliku da se družite ni manje ni više nego sa pravim Popajem i Olivom, verovatno da jedete španać ili burgere sa Perom-žderom, ili spašavate Olivu iz njenih nevolja. 

Popajevo selo, poznato kao Sweethaven, je ustvari zabavni park na Malti. Ali nije uvek bilo tako. Ovo seoce na obali u potpunosti je živelo, sa svojim pekarama iz kojih se širio miris peciva, živopisnim pijacama, pristaništem prepunim šarenih lađa i ulicama koje žamore neprestano od vreve ljudi na njima, i tako je bilo samo za vreme snimanja filma o mornaru Popaju 1980. godine i nikad više. Primorski drveni gradić, dakle napravljen je samo i isključivo za potrebe snimanja.

Kako se snimanje završilo i ekipa glumaca, reditelja, statista, kamermana, majstora slike i zvuka je napustila ovo simpatično mestašce, šarene ulice su ostale prazne i gluve, a Popajevo selo potpuno napušteno. Ostalo je gotovo 20 prelepih konstrukcija da zjape prazne.

Kreativni i domšljati meštani su odlučili da uzmu stvari u svoje ruke i ne dozvole da ovaj trud i šarmantno seoce ne propadne. Oni su unajmili glumce, obnovili scenario i od ovog mesta napravili zabavni park koji svakodnevno živi! 

Park u svom sastavu ima bioskop, tramboline, muzeje, lutkarsko pozorište, terene za golf, roštiljade, vinarije, tobogane, vožnje brodom, izlete…jednom rečju nema šta nema u Popajevom svetu. Možete čak i da glumite u sopstvenom filmu te da ga snimite i ponesete kući. Pri tom mogu da vam oslikaju lice i preruše vas u likove iz vašeg omiljenog dečijeg crtanog filma Popaja. 

Popajevo selo je veoma poznata atrakcija za turiste iz čitavog sveta koji očigledno vole crtani mornar Popaj. A da li uopšte postoji generacija koja ovaj crtić nije obožavala?!

22/12/2020 15:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga