Najčudniji poslovi na svetu

25/07/2014 13:43

Najčudniji poslovi na svetu

Svet je preplavljen raznim zanimanjima i poslovima, od stopera koji naplaćuju vožnju do profesionalnog kritičara roštilja. Lista ovakvih poslova je podugačka, a mi smo za vas izdojili najinteresantnije ili bolje reći najčudnije.

Zaposlene mame često imaju jako malo vremena da se posvete svojoj deci, pa su tako Mame iz Njujorka spremne da plate i do 1000 dolara kako bi neko spakovao njihovu decu za letnji kamp. U tom gradu postoje profesionalni organizatori dečjeg prtljaga koji pakovanje kofera naplaćuju i do 250 dolara po satu!

Hoteli u Finskoj plaćaju profesionialnog spavača, koji će testirati udobnost soba u hotelu. Kineska putnička platforma Qunar ispitala je čak 7000 kandidata, nakon čega je odabrala jednog koji će za njih testirati hotelske sobe.

Profesionalni gledaoc boje tokom sušenja?! Da, dobro ste pročitali. Thomas Curwen zaposlen je u kompaniji za boje Dulux i svoju platu zarađuje gledajući boje koje se suše. On prati promene u nijansama boje tokom sušenja i otkriva moguće nedostatke u kvalitetu nanesene boje.

Džakarta je grad sa više od 30 miliona stanovnika. Ulicama ovog grada prolazi oko 20 miliona automobila koji stvraraju ogromnu gužvu na ulicama. Kako bi rešile ovaj problem vlasti su uvele takozvane “tri u jedan” zone u koje mogu da uđu samo automobili koji imaju 3 putnika. Usled velike nemaštine mnogi su došli na ideju da naplaćuju ulazak u automobil vozača kako bi on popunio kvotu od 3 putnika i prošao kroz zonu. Po ulasku u auto, prave se da su zaposleni ili članovi porodice vozača, kako bi vozač nesmetano prošao svojim automobilom pored organa vlasti. Na ovaj način dolazi se do zarade od oko 8 dolara dnevno, što je sjajna zarada ako se uzme u obzir da mnogi stanovnici Indije žive od jednog dolara dnevno.

Daniel Vaugh zaposlen je kao profesionalni kritičar roštilja?! Daniel isprobava roštilje širom SAD-a i o tome piše za mnogobrojne članke. Bilo bi zanimljivo videti kako bi se zaposleni na ovim poslovima snašli u Srbiji, zemlji gde “svi” prave najbolji roštilj.

“Bako, bako dosadno mi je, sta da radim? Idi u baštu teraj ptice, izigravaj strašilo”. Nekada je ovo izledalo kao šala, a danas neki zarađuju upravo od ovog posla. Jamie Fox zaposlen je kao ljudsko strašilo u polju! Od alata koristi ukulele, harmoniku, pa čak i kravlje zvono kako bi oterao jarebice sa polja koje čuva. Za ovaj posao dobijao je oko 250 dolara nedeljno.

Ovoj listi sigurno bi mogli da pridodamo i čerupače ćurki, stjuardese za ljubimce, probavače hrane za pse, profesionalne šetače, psihologe za životinje i mnoge druge, ali o njima nekom drugom prilikom.

25/07/2014 13:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga