Koje društvene sajtove posećuje vaše dete?

28/07/2014 13:09

Koje društvene sajtove posećuje vaše dete?

Ostanite u toku sa tim koje sajtove vaše dete posećuje kada je na internetu, iako je to veoma teško pratiti u poslednje vreme. Popularnost društvenih mreža jeste malo opala u poslednje vreme, ali evo nekoliko sajtova na kojima današnji tinejdžeri provode najviše vremena.

1. Vine je aplikacija za deljenje video klipova. Svi video klipovi na Vine-u traju 6 sekundi ili manje.

2. Instagram je društveni sajt koji korisnicima daje mogućnost da podele svoje slike i kratke video klipove. Tinejdžeri mogu da dele svoje slike preko pametnih telefona i onda da ih automatski podele na druge društvene mreže kao što su Twitter i Facebook. Jedna od najvećih kritika vezanih za ovaj sajt je činjenica da bez obzira na brojna upozorenja ljudi i dalje mogu da dele i postuju nelegalne i neprimerene sadržaje.

3. Flickr je još jedan sajt na kome se mogu deliti slike i video klipovi. Korisnici mogu drugim ljudima dati pristup njihovim stranicama i slikama. Flickr je primio puno kritika, pretežno vezanih za autorska prava.

4. Skype je program koji omogućava tinejdžerima da komuniciraju uživo. Putem ovog programa tinejdžeri mogu lako komunicirati sa svojim prijateljima i takođe postoje načini da se ovaj program koristi u obrazovne svrhe.

5. Youtube je sajt za deljenje video klipova. Korisnici dele sve, počevši od muzike preko sportskih klipova, tutorijala do putopisa.

6. Twitter je sajt gde tinejdžeri “tvituju” poruke od najviše 140 slova. “Tvitovi” su javni, ali korisnici mogu podesiti da njihove poruke budu isključivo privatne. Tinejdžeri mogu pratiti jedni druge, obeležavati omiljene javne ličnosti ili kompanije.

7. Tumblr je društvena mreža koja omogućuje tinejdžerima da naprave svoj mini blog. Ovi blogovi uključuju multimedijalne sadržaje i tekst.

8. Facebook je društvena mreža na kojoj svaka osoba ima lični profil, preko kojeg komunicira sa svojim prijateljima. Svaki korisnik može postavljati statuse vidljive svojim prijateljima, deliti video snimke i fotografije. Facebook je izgubio na popularnosti u poslednje vreme, uglavnom među tinejdžerima.

28/07/2014 13:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga