Invazija divljih koza u jednom velškom gradu

01/04/2020 09:57

Invazija divljih koza u jednom velškom gradu

Veći broj divljih koza je ušao u grad Llandudno. Koze su šetale ulicama ovog turističkog grada koji se nalazi na velškom primorju. Nakon što su se ljudi povukli u svoje kuće, usled proglašenja vanredne situacije zbog pandemije korona virusa, divlje životinje su zauzele još jedan grad.

Jedan od stanovnika ovog mesta, Endrju Stjuart je prisustvovao momentu u kome su koze iskoristile odsustvo saobraćaja i pešaka da bi prošetale ulicama Llandunda.

Endrju Stjuart je inače reporter Mančesterskih jutarnjih vesti. Ovaj novinar je prvo obavestio policiju o ovom događaju, a zatim je iskoristio priliku da izveštava o tome.

Na svom Tviter nalogu, Endrju je napisao da su ove životinje “prekršile nove odluke vlade, nisu sedele u izolaciji, okupile su se u velikom broju i nisu poštovale distancu od dva metra”. Inače ovaj događaj se desio u noći između petka i subote.

Endrju je dodao da su koze napravile noćnu gozbu i da su obrstile mnoge žive ograde u gradu. “Verovatno će organizovati pobunu u gradu, sada kad niko ne može da ih zaustavi zbog mera izolacije”, napisao je novinar na svom Tviter nalogu.

“Više policajaca je došlo sa patrolnim kolima. Žao mi je ako su koze uhapšene, ali one su bile jako bezobrazne”, dodao je reporter.

Nakon ovog incidenta, životinje su se vratile u grad I za vikend, kada su opet uništile zelenilo na ulicama, pa čak i sa trga u centru grada. Nakon toga, u ponedeljak, su zaspale u dvorištu lokalne crkve.

Novinar je rekao da divlje koze, koje žive na rtu Great Orme, obično ne napuštaju priobalni deo da bi došle na periferiju grada Llandudna, osim kada su veoma teške zime, ali su ovog puta stigle dalje nego bilo kada.

Na ovom rtu živi krdo od otprilike 200 divljih koza, za koje se veruje da potiču od jednog para indijskih koza, koje je persijski šah poklonio kraljici Viktoriji 1837. godine.

01/04/2020 09:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga