Kako preživeti “Igru prestola”?

17/12/2018 10:07

Kako preživeti “Igru prestola”?

Studija koju su sproveli epidemolozi sa Univerziteta Mekvori iz Australije, analizirali su smrt ključnih likova iz HBO serije “Igra prestola”.

Rezultati su pokazali da likovi sa plemićkim titulama, umiru po nižoj stopi od uobičajenih likova, a da su ženski likovi umirali manje od muških. Takođe, strategiju preživljavanja predstavlja i promena saveznika.

Kako preživeti “igru”?

Smrti u seriji u 73,7 odsto prouzrokovane su povredama. Smrt od opekotina je zadesila 11,8 odsto likova, a 4,8 odsto smrti se desilo zbog trovanja.

Istraživači ističu da su samo dva lika umrla prirodnom smrću – Master Ejmon i Old Nen.

Prema rečima epidomologa, Rajdara Listada, rizik od smrti među likovima je veliki. Naime, do kraja sedme sezone, više od polovine likova je umrlo, čak 186 od 330 likova i to nasilnom smrću.

Utvrđeno je da je prosečno vreme preživljavanja likova bilo 28 sati i 48 minuta. Prikazano je 67 epizoda serije, a rizik od umiranja u prvom satu po epizodi bio je 14 odsto.

Listad ističe da je identifikovano nekoliko faktora koji mogu biti povezani sa preživljavanjem, što omogućava spekulacije o tome ko će preživeti u poslednjoj sezoni.

Izvor: nationalgeographic.rs

17/12/2018 10:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga