Zanimljive činjenice o Dizni crtanim filmovima

08/03/2018 14:24

Zanimljive činjenice o Dizni crtanim filmovima

Dizni produkcija je najveći distributer crtanih filmova na svetu, a iza sebe ima ogromno, magično carstvo. U nastavku otkrijte neke pojedinosti o Dizniju i crtanim filmovima koje sigurno niste znali.

Bizarne činjenice o Dizni crtaćima

 1. Jedna bioskopska sala u Njujorku morala je da zameni sedišta, nakon prikazivanja Snežane, jer su se mnoga deca uneredila od straha gledajući ovaj crtani.
 2. Bijonse je odbila da ide na audiciju za ulogu Tijane u crtaću “Princeza i žaba” i mislila je da će joj se uloga svakako ponuditi. Na kraju, Tijanu je glumila Anika Noni Rouz.
 3. Aurora je proglašena zvaničnom Dizni princezom, iako je u filmu pojavljuje ukupno svega 18 minuta i izgovara samo 18 rečenica.
 4. Postoje verovanja da je u originalnoj bajci, Pepeljuga nosila krznene, a ne staklene cipelice.
 5. Animatori su u svaki Pixar film ubacili natpis “A113”, kao znak pozdrava učionici u kojoj je sve krenulo na Kalifornija institutu umetnosti.
 6. Kritičari su Kralja lavova prozvali plagijatom, jer se 1960-tih pojavio animirani film “Kimba beli lav”, koji neodoljivo podseća na priču o lavu Simbi.
 7. Kompozitori su želeli da strvinare u “Knjizi o džungli” glume članovi benda “Bitls”, ali se to nikada nije ostvarilo.
 8. Dizni je uspeo da napravi “Robin Guda” za samo 5 miliona dolara, jer nije uložio toliko u animaciju ako u ostalim filmovima.
 9. Ukupno u filmu “101 dalmatinac” pojavljuje se 6.469.952 tačke.
 10. Aladin je crtan po uzoru na izgled glumca Toma Kruza
 11. Kada je crtani “Snežana” dobio Oskara, statua je bila praćena sa sedam patuljastih zlatnih statua.
 12. Prodaja “ribe klovna” nakon izlaska filma “U potrazi za Nemom” je dovela do lokalnog istrebljenja ove vrste u nekim delovima sveta.
 13. Zelena boja limete koristi se za simbol zla u crtaćima.
08/03/2018 14:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga