Misteriozna crvena reka u Kini

30/07/2014 13:26

Misteriozna crvena reka u Kini

U istočnoj kineskoj provinciji Žeijang, reka Ćin Meiou je osvanula obojena u boju crvenu poput krvi. Lokalno stanovništvo je zbunjeno, jer u okolini provincije nikada nisu postojale fabrike koje bi zagadile reku. 

Reka crvene boje

Lokalci tvrde da je miris vode bio veoma čudan i da ne zanju šta je moglo da izazove ovako nešto. Meštani su se uvek hvalili kako imaju najčistiju reku u Kini. Oni tvrde da su ljudi koji su bili budni oko 5 sati izjutra, primetili kako je u roku od pet minuta voda postajala sve tamnija i tamnija, dok nije postala potpuno crvena. Tvrde da su uvek mogli da koriste vodu za piće i lovili su ribu bez problema. Niko nema ideju šta je moglo da zagadi reku, jer u okolini ne postoje smetlišta fabrika.

Stručnjaci za zaštitu životne sredine su bili na uviđaju i uzeli nekoliko uzoraka vode. Oni su rekli da su sumnjali na fabriku konca iako se ne nalazi ni jedna u okolini. Jedan od stručnjaka je izjavio da misli da je neko vozio do ovog mesta i izbacivao neku vrstu otpada u reku. Istraga je nastavljena uzvodno kako bi se našao izvor zagađenja, ali za sada nije ništa pronađeno.

30/07/2014 13:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga