Na ovim ostrvima gospodare životinje

01/08/2018 15:27

Na ovim ostrvima gospodare životinje

Postoje destinacije na planeti koje naseljavaju samo životinje.

Verovali ili ne, na ovim ostrvima caruju isključivo životinje.

Ostrvo zečeva – Japan

Na japanskom ostrvu Okunošima, nekada se proizvodilo hemijsko oružje, a danas ga naseljava više od 700 zečeva. O zečevima se straju posetioci, dok je ulaz zabranjen mačkama i psima.

Svinjska plaža – Bahami

Oko 20 svinja živi u okrugu Eksume, na nenaseljenom području Big Mejdžor Kej. Plaža, u kojoj se kupaju ove svinje poznata je kao Svinjska plaža.

Ostrvo majmuna – Liberija

Istraživačka ustanova New York Blood Center koristila je tokom 70-ih šimpanze u ispitivanju vakcina. Nakon što je 2005. godine zatvorena, 66 šimpanzi je oslobođeno i premešteno na ostrvo, koje je vrlo brzo ponelo naziv Ostrvo majmuna. Prošle godine, ova istraživačka ustanova prestala je da plaća ljude koji su brinuli o šimpanzama, pa su ostali prepušteni sami sebi.

Ostrvo mačaka – Tonavonda, Njujork

Malo ostrvo u okolini Bafala preplavljeno je mačkama, a lokalci potvrđuju da je reč o oko tri hiljade mačaka. Ostrvo Tonavonda prostire se na 345.000 kvadratnih kilometara, a problem prenaseljenosti, rešili su stanovnici. Naime, oni su mačiće dali na usvajanje, a odrasle mačke su sterilisane i ostavljene na ostrvu.

Ostrvo zmajeva – Indonezija

Nacionalni park Komodo u Indoneziji poznat je po opasnim komodo zmajevima – najvećim gušterima na svetu.

Ostrvo zmija – Sao Paolo

Ostrvo na obali Sao Paola, Ilja de Keimada Grande predstavlja dom velikog broja zmija ljutica Bathrops insularis. Reč je o retkoj vrsti zmije koju karakteriše zlatna nijansa i smrtonosni ujed.

Prema legendi, po jednom kvadratnom kilometru nalazi se pet zmija.

01/08/2018 15:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga