Najluđi sportovi na svetu

25/09/2021 12:33

Najluđi sportovi na svetu

Mnogo je sportova čija komplikovana pravila, poput ona u kriketu, jedva ili uopšte ne razumemo. Uz to, na svetu ima mnogo sportskih dispciplina koje su, u najmanju ruku, bizarne. Ovo su neke od njih!

Trkanje nojevima

U Africi, postoji sport u kojem su uključeni nojevi. Ove ogromne ptice mogu da dostignu veliku brzinu, pa je ljudima palo na pamet da ih, poput trke konjima, iskoriste i da osmisle sport. Ubrzo, ova disciplina postala je veoma popularna i u SAD.

Šah i boks

Iako biste možda pomislili da ove dve sportske discipline je nemoguće spojiti, to se ipak desilo! Šah-boks uključuje partiju ozbiljnog razmišljanja dok igrači igraju šah, a zatim sledi boks meč.

Podvodni hokej

Ovaj sport nastao je 1954. godine u Engleskoj, a igrači igraju hokej, sa palicama, ali u bazenu.

Zorbing

U pitanju je trkanje u ogromnim gumenim loptama, a pored spuštanja niz padine, takmičari se trkaju i dok plutaju na reci ili dok zaobilaze brojne postavljene prepreke.

Trkanje na lopati

Spuštanje niz padinu, na lopati, kao na sankama, postalo je sport 1997. na zimskim „X- igrama“ u SAD.

Nošenje mlade

Ova sportska disciplina nastala je u Finskoj, a 1999. godine stigla je i u Severnu Ameriku. Tokom trke, muškarac nosi ženu i prolazi kroz različite prepreke. Najbrži tim, koji stigne do cilja bez ispuštanja partnerke, razume se, pobeđuje.

Slonovski polo

Polo, igra konjanika sa loptom i štapom, dobila je konkurenciju. U pitanju je slonovski polo, gde su pravila ista, osim što takmičari ne jašu konje, već slonove. Sport je nastao u Indiji.

Bicikl-bol

Poput fudbala, igrači treba da daju go, međutim, umesto nogu, koriste točkove od bicikla i glavu. Sve vreme, igrači po terenu voze bicikl, a korišćenje nogu i ruku je zabranjeno.

25/09/2021 12:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga