Šta sve možemo naslediti od roditelja

07/11/2014 13:44

Šta sve možemo naslediti od roditelja

Opšte je poznato da se od roditelja nasleđuju razne karakteristike, poput boje kose, očiju, visine, oblika nosa i drugih fizičkih obeležja.

Ipak, pored svih tih karakteristika, od roditelja nasleđujemo i neke neobične osobine za koje se ni ne pretpostavlja da su genetske.

Predstavljamo vam nekoliko neobičnih osobina koje se nasleđuju:

1. Kijanje na svetlost

Da li morate da kinete kada pogledate direktno u Sunce? Ili možda morate da kinete nekoliko puta kad iz zamračene prostorije izađete na jaku svetlost? Radi se o neobičnom sindromu kijanja koji je nasledan i dobijamo ga od roditelja.

2. Kažete “ne” alkoholu

Ukoliko se ne osećate baš najbolje posle nekoliko gutljaja crnog vina, možete zahvaliti svojim roditeljima. Ova osobina se takođe nasleđuje.

3. Motorika ruku

Spojite ruke i ispreplićite prste jedne ruke sa prstima druge. Kako vam stoje palčevi? Većina osoba staviće palac leve ruke preko palca sa desne. Kad zamenite položaje tako da vam palac desne ruke prelazi preko palca leve, verovatno ćete se osećati čudno. Osim ako ste to nasledili od svojih roditelja, u tom slučaju će vam ta poza delovati prirodno.

4. Popularnost

Ukoliko ste u društvu i na radnom mestu komunikativni, otvoreni i popularni, verovatno ste i to “pokupili” od svojih roditelja, jer se taj gen nasleđuje.

5. “Jezičke” veštine

Ukoliko možete da savijete jezik u tunelčić, ili da ga isprevrćete po ustima, znajte da ste ovu sposobnost nasledili od svojih roditelja.

Izvor: 24 sata

07/11/2014 13:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga