Microsoft-ov “Partner u učenju” i u Srbiji

24/07/2014 07:16

Microsoft-ov “Partner u učenju” i u Srbiji

Kompanija Microsoft je razvila program pod nazivom “Partner u učenju” koji se koristi u obrazovnim sistemima preko stotinu država u svetu.

Srbija je jedna od država koje su imale prilike da koriste ovaj program u svom obrazovnom sistemu. Microsoft je u ovaj obrazovni projekat uložio nešto više od 750 000 000 dolara širom sveta.

Tokom protekle školske godine Microsoft je u našoj zemlju u okviru projekta i programa “Partneri u učenju” raspisao konkurs za najbolje nastavničke radove i tamo je organizovao program za stručno usavršavanje za 20 nastavnika koji su imali najuspešnije radove. Program stručnog usavršavanja je nazvan “Ugledni nastavnik”, gde su nastavnici imali priliku da se obuče za nastavne aktivnosti na višem nivou koji se izvode putem IKT uređaja.

Internet i moderna tehnologija mogu dati nastavnicima ogromne mogućnosti za istraživanje svežih informacija sa kojima rade. Rezultat ovog projekta bile su velike promene i inovacije u nastavi u kojoj su i učenici i nastavnici imali priliku da uživaju i nauče nešto novo na interesantan način. Na primer, đaci su imali kao domaći zadatak da pregledaju predavanja koja su im nastavnici uradili i snimili na tablet, o kome je kasnije raspravljano i uvežbavano na redovnom času.

Zahvaljujući ovom Microsoft-ovom projektu nastavnici širom Srbije su dobili priliku da iskuse elektronsko podučavanje, koje im je omogućilo da podignu svoja predavanja na viši nivo i ispolje svoju kreativnost i viziju o tome kako bi predavanja trebala da izgledaju i da stimulišu rad i interesovanje učenika.

24/07/2014 07:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga