Saveti za bolje učenje

18/09/2021 12:27

Saveti za bolje učenje

Napravi plan i pdridržavaj ga se i uspećeš da savladaš svaki predmet, bez mnogo muke!

Školarci su se već uhodali i navikli na početak nove školske godine. Uskoro, kreću propitivanja i testovi, a ukoliko imaš problem da se koncentrišeš i nešto ti stalno odvraća pažnju, poslušaj ove savete.

Fokusiraj se

Bilo da počinješ da lutaš mislima dok čitaš lekciju ili jednostavno ne možeš da se koncentrišeš, zastani i kaži sevi da si sada ovde. Podsećaj sebe na zadatak koji imaš i misli na cilj- dobra ocena i savladano gradivo.

Pauza za nerviranje

Puno obaveza može te učiniti napetim, tako da dozvoli sebi nekoliko minuta i za stres. Nakon toga, kaži sebi da ćeš sve uspeti na vreme da naučiš.

Glavni cilj

Postavi prioritete kada je učenje u pitanju. Koji test je prvi na redu ove nedelje ili pak za šta misliš da će ti trebati najviše vremena? Vodi se time.

Nivo energije

Neki psiholozi tvrde da ukoliko učenik krene prvo da uči teže gradivo, imaće više energije za laganije predmete. Pokušaj tu taktiku i vidi da li ti odgovara.

Izbegavaj multitasking

Nekim ljudim ovo možda i ide od ruke, ali uglavnom se desi da započnu više poslova, a nijedan ne privedu kraju. Zato, ni ti nemoj da radiš više stvari u isto vreme.

Promena

Na svaka dva sata, promeni predmet koji treba da učiš. Ovako ti neće biti monotono, a održaćeš i nivo koncentracije.

18/09/2021 12:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga