Na današnji dan rođena Odri Hepbern

04/05/2017 09:23

Na današnji dan rođena Odri Hepbern

Na današnji dan, 4. maja 1929. godine, rođena je engleska glumica, model i filantrop, zvezda filmova kao što su “Doručak kod Tifanija” i “Praznik u rimu”, Odri Hepbern.

Rođena je u Briselu kao Odri Ketlin Raston. Otac joj je bio irski bankar, a majka pripadnica holandske aristokratije. Prezime Hepbern je njen otac dodao celoj porodici.

Tokom Drugog svetskog rata, Odri je opet menjala ime, pa se tako tada zvala Eda fan Hemstra, jer je njeno ime zvučalo previše engleski. Sa majkom se preselila u Holandiju, u nadi da će ova država ostati nezavisna.

Pročitajte neke od najzanimljivijih citata Odri Hepbern!

Pre rata je pohađala časove baleta, uporedo sa školovanjem, a nakon rata je uspela da dobije baletsku stipendiju za Balet Rambert školu u Londonu.

Kako bi se izdržavala, radila je i kao model, a kada su joj rekli da je previše slaba za profesionalno bavljenje baletom – ona se skoncentrisala na glumu.

Od 1948. godine zaposlila se kao glumica i pevačica na Brodveju, a njena glumačka karijera započinje nizom predstava od kojih je najčuvenija bila “Điđi”.

Udala se za glumca Mela Ferera 1954. godine, a do kraja pedesetih godina postala je jedna od glavnih atrakcija Holivuda. Nakon filma “Doručak kod Tifanija”, Odri je glumila u nizu filmova.

Više o životu, glumi i humanitarnom radu Odri Hepbern pročitajte OVDE.

Biografije drugih značajnih ličnosti nalaze se OVDE.

04/05/2017 09:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga