Pronađen mumificirani majmun

12/04/2018 11:20

Pronađen mumificirani majmun

Grupa građevinskih radnika je u toku radova na renoviranju starog zdanja robne kuće u Minesoti, otkrila zapanjujući prizor. Nakon što su uklonili ploče koje čine plafon pronašli su mumificiranog majmuna, u ćošku kontrukcije. U pitanju je mala vrsta majmuna, koji se vremenom mumificirao.

Kako bi se što pre prikupile potrebne informacije koje bi razjasnile misteriju, fotografija je postavljena na Fejsbuk. Na mestu gde je majmun pronađen nekada se nalazila prodavnica kućnih ljubimaca. Tokom 1960. godine, vlasnik prodavnice prijavio je nestanak majmuna, koji nikad nije pronađen. Na osnovu ove informacije dolazi se do teorije da je majmun pobegao kroz ventilacioni otvor. Na mumiji je pronađena povreda abdomena, tačnije posekotina, koja je najverovatnije zadobijena dok se majmun provlačio kroz ventilacioni otvor.

Nakon što se vest proširila, javio se i gradonačelnik Robinsdejla, koji tvrdi da je njegov otac ukrao majmuna iz prodavnice, kada je bio dete. On i njegov prijatelj odlučili su da kidnapuju majmuna. Nakon uspešne otmice, shvatili su da ne mogu da vode računa o majmunu, pa su odlučili da ga vrate, ali ne na isto mesto. Pustili su ga kod pokretnih stepenica robne kuće i pobegli.

Iako su obe teorije moguće, misterija mumificiranog majmuna je i dalje nerešena.

12/04/2018 11:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga