Zimski napitak koji pozitivno utiče na naše raspoloženje

20/10/2020 15:30

Zimski napitak koji pozitivno utiče na naše raspoloženje

Jedan od omiljenih napitaka u svetu dolaskom sve hladnijeg vremena i zime, svakako je topla čokolada! Pored toga što je veoma ukusna, ona donosi i brojne benefite po naš organizam!

Malo ko zna da je topla čokolada i zdrava, ako se konzumira u ograničenim količinama. Saznajte koje sve benefite ima ovaj slatki, topli napitak.

Naučna istraživanja pokazala su da je topla čokolada dobra za naše srce, jer nas štiti od srčanog udara. Razlog se krije u velikoj količini antioksidanata. Ovaj napitak pomaže i zdravlju naše kože, jer sadrži vitamine A i D.

Topla čokolada umanjuje kašalj, te se preporučuje kod viroza koje izazivaju suvi kašalj. Jedna studija naučnika iz Italije pokazala je da čokolada uklanja rizik od dijabetesa. Uz to, povećan unos kalcijuma takođe može da umanji ovaj rizi, te je kombinacija čokolade i mleka idealna u ovom slučaju.

Čokolada umanjuje depresiju dok mleko uklanja bol. Topla čokolada je samim tim idealno rešenje za olakšanje PMS-a kod pripadnica lepšeg pola. Crna čokolada utiče na stvaranje sitosti, pa je u kombinaciji sa mlekom odlična u borbi sa viškom kilograma.

Univerzitet Kornel je otkrio da kakao sadrži antioksidante koji sprečavaju rak. Uz to, sličan efekat ima vitamin D i kalcijum koji se nalazi u mleku.

Istraživanja su takođe pokazala da tamna čokolada umanjuje posledice moždanog udara. Isti efekat ima i mleko.

 

20/10/2020 15:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga