Moda koja se vraća: Ove odevne komade prvo su nosile naše mame!

19/09/2017 14:23

Moda koja se vraća: Ove odevne komade prvo su nosile naše mame!

Svi znamo da se neki odevni komadi uvek u modi, ali da li znate da su ono što je danas IN nekada nosile naše majke, dok su bile mlade?

Zavirite u orman vaše mame ili pak tetke, možda ćete se iznenaditi kada naiđete na neki odevnip redmet koji je danas apsolutni hit u modnom svetu!

“Zvoncare”

Ove pantalone bile su veoma popularne sedamdesetih godina prošlog veka. Svoj veliki povratak prvo su imale 2000. godina, a zatim, ovog proleća ponovo su postale “must have”.

“Štreberske” naočare

Neko vreme, bilo je gotovo sramotno da neko nosi naočare za vid. danas, to se izmenilo, a pravilo glasi: što veće i upadljivije to bolje. Baš kao i osamdesetih godina, kada su dame “furale” ovaš štreberski look.

Visok struk

Pantalone sa visokim strukom dugo su nazivane “mama pantalonama”. Naravno, ovaj model nije izmišljen juče, a visoki struk rado su nosile i naše majke, u hipi eri.

Rese

Još jedna zaostavština osamdesetih godina- rese, danas su ponovo veliki hit na modnoj sceni, a pored torbi, rese danas krase i pantalone, suknje, jakne i prsluke.

Velike minđuše

Tokom disko ere, velike, drečave minđuše nosila je svaka dama, a danas, ovaj asesoar je ponovo u modi.

Rok stil

Iscepane pantalone, kožne jakne nekoliko brojeva veće, puno orglica i narukvica i naravno martine- danas ovakav prizor svakodnevno viđamo na ulicama. Taj izgled donele su dame osamdesetih godina prošlog veka, a on se naravno, vratio u modu.

19/09/2017 14:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga