Ovako izgleda orignalna mapa Diznilenda

26/03/2018 12:13

Ovako izgleda orignalna mapa Diznilenda

U vreme dok su se Dizni crtaći samo gledali, Volt Dizni imao je viziju: tematski park koji će preneti svu magiju sa malih ekrana u stvarnost. Sada, konačno možemo da vidimo kako je izgledao prvi Diznijev san.

Pre nego što je mogla da počne gradnja Diznilenda, Volt je bio potreban novac. Zato su on i njegov prijatelj Herm Rajman napravili mapu Diznilenda, što je bio samo mali deo njihovie bujne mašte. Tako je 1953. godine, njihova ideja pretočena na papir. Danas, ova mapa veoma je slična Diznilendu koji se nalazi u Anahajmu, Kalifornija.

Baš kao i danas, plan je bio da posetioci u park ulaze sa glavne ulice. Ipak, tuneli nisu široki kao što su zamišljeni pre 60 godina. Volt je takođe zamislio da će se u sredini parka nalaziti zamak.

Isto tako, Dizni je imao viziju da će se oko ostrva Tom Sojer nalaziti parobrod Marka Tvena. što je i realizovano. Neki nazivi, poput Tumoroulenda i Frontierlend su promenjeni.

Naravno, od tada, pa do danas, Diznilend je imao brojne novine, kao što su voziči Big Tander. Ipak, originalna mapa ostala je dokaz ogromne mašte Volta DIznija, a prodata je na aukciji za 708.000 dolara.

Foto: AP/Disney

26/03/2018 12:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga