Kako da ostanete odmorni tokom školskog dana?

31/07/2014 13:16

Kako da ostanete odmorni tokom školskog dana?

Tinejdžeri od ranog jutra počinju sa izvršavanjem svojih obaveza. To znači da se moraju dovoljno naspavati, ili će biti premoreni u toku školskog dana i možda čak i zadremati na času. 

Kada se ovako nešto desi, tinejdžer propušta predavanje i gubi poštovanje nastavnika. Stvaranje ovakvih navika može veoma loše uticati na učenika, ne samo u tom momentu, nego i u nastavku školovanja na fakultetu. Kako bi izbegli ovakve situacije, pokušajte se voditi sledećim savetima:

1. Odredite vreme u koje ćete svako veče otići na spavanje. Za kvalitetan odmor preporučljivo je leći pre ponoći. Poštujte termin koji odredite za leganje u krevet. To znači da kada legnete, treba da ugasite sva svetla, telefon, kompjuter ili TV. Možete ostaviti upaljenu neku tihu i laganu muziku, kako bi vam pomogla da utonete u san.

2. Razvijte noćne navike koje će vas uspavati. Na primer, možete se istuširati i čitati neku knjigu. Ovo su verovatno, dve najefektnije metode za uspavljivanje. Gašenje kompjutera i prekid komunikacije sa prijateljima, može biti od velikog značaja za opuštanje vašeg mozga, neposredno pre spavanja.

Kada vam ove aktivnosti pređu u naviku, osećaćete se mnogo odmornije i koncentrisanije, ne samo u školi, nego i tokom drugih dnevnih aktivnosti.

31/07/2014 13:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga